Stroomlijnen

Stroomlijnen van Financiën

Life planning is praktisch, gestroomlijnd en actief. We doorlopen samen in een aantal sessies de logische fasen om bij je realistische doelen te komen. Het is vaak ook verrassend om je partner te horen vertellen wat voor hem of haar een vervuld leven maakt. Het is een gesprek wat je normaal niet zo snel hebt. We beginnen hiermee en het is de basis waar we ons werk samen op baseren.

We pakken vrij snel de financiën er bij. Het uitgangspunt van je leven -of jullie leven samen- is de thuissituatie. Als fundament in je leven kijken we wat jullie nodig hebben om een prettig en vervuld leven vorm te geven. We kijken ook hier weer realistisch naar jullie uitgaven en wat als inkomen beschikbaar is.

Voor de meesten van ons geldt nog altijd dat je mogelijkheden voortkomen uit het inkomen. Er zijn maar weinig mensen die echt leven vanuit box 3, waarbij opnames uit een gegarandeerd vermogen het gezinsinkomen vormen.

We zetten samen een krachtige basis op. Ik werk samen met jullie aan een plan om het huishoudboekje voor de komende jaren te stroomlijnen en in lijn te brengen met jullie levensdoelen. De methode die ik daar voor gebruik is erg vriendelijk en wordt altijd enthousiast omarmd. In mijn jaren dat ik nu als financiële coach en budgetcoach werk heb ik hier ruime ervaring in opgedaan.

Van daar uit kijken we naar de zakelijke financiën. We gaan daarbij niet op de stoel van de boekhouder zitten maar we implementeren een super handige methodiek boven op de normale boekhouding. Ook hier is stroomlijnen key. De elegantie van dit systeem zit in de eenvoud. Het is een overzichtelijke methode die jou als ondernemer of als verantwoordelijke van een afdeling of business unit snel antwoorden geeft op de echte geldstromen die je tot je beschikking hebt. Winst wordt echte winst die je per maand of kwartaal tot je beschikking hebt, geen boekhoudkundige winst die achteraf al op is gemaakt. Dat maakt deze methode erg geschikt om beter te slapen en een hoop financiële zorgen voor altijd uit te bannen.

Financial Life Planning